loader

З А В Р Ш Н И    И С П И Т

 
qr.png

Школска 2023/2024. год.

Крајем новембра 2023. године одржани су родитељски састанци ученика осмог разреда где су родитељи односно други законски заступници упућени на електронско пријављивање завршног испита преко портала Моја средња школа. Пријављивање за завршни испит је до краја децембра успешно реализовано.  Активности који се надаље очекују су дати у прилогу-КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ.

Подсећамо родитеље односно друге законске заступнике ученика да детаљна упутства за коришћење портала МСШ могу наћи на овом линку.


Такође, новина ове школске године је да се ради обавештавања о завршном испиту, пријемном испиту и упису у средњу школу, отворио Вајбер канал “МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА – Инфо канал”. За прикључивање овом Инфо каналу потребно је мобилним телефоном скенирати QR код на слици:

Capture.png

еВежбаоница

Припрема завршног испита осмака уз подршку портала е-Вежбаоница

Овај портал ће помоћи ученицима да вежбају и провере своје знање, док се припремају за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик / матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), које ће решавати, распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

Министарство просвете

Завршни испит - часови припремне настава на РТС

Поштовани ученици 8. разреда,

У прилогу је информација коју је наша школа добила од Сектора за предшколско и основно образовање и васпитање, МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ поводом часова припремне наставе за завршни испит преко РТС. 

Користан је и линк https://mojaskola.rtsplaneta.rs/list/821/8-razred на коме можете наћи часове припремне наставе на порталу 


 -----------------------------------------------------------------------------------

Министарство просвете, науке и технолошког развоја иницирало је снимање часова припремне наставе, у циљу пружања системске подршке ученицима осмог разреда у припремама за полагање завршног испита.

Кроз систематизацију градива из српског језика, математике, физике, хемије, биологије, историје и географије, ученици ће имати прилику да још једном утврде стечена знања.

Часови припремне наставе биће емитовани сваког радног дана на РТС 2 каналу од 9. маја до 17. јуна 2022. године. 

Емитовање часова вршиће се у термину од 9.30 и од 13.00 часова према утврђеном распореду:

Понедељак – СРПСКИ ЈЕЗИК
Уторак - МАТЕМАТИКА 
 Среда, четвртак и петак - редом ФИЗИКА, ХЕМИЈА, БИОЛОГИЈА, ИСТОРИЈА И ГЕОГРАФИЈА 

Такође, у оквиру пројекта Моја школа и сарадње са РТС-ом на интернет порталу 8. разред - Moja школа (rtsplaneta.rs) налазе се часови које ученици осмог разреда могу користити у што бољој припреми за полагање завршног испита.

У складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2021/2022. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу, завршни испит на крају обавезног образовања и васпитања биће одржан 27, 28. и 29. јуна 2022. године.

Завршни испит у школској 2020/21.години


Портал ''Моја средња школа''

Табеларни приказ конкурса за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе


Правилник о упису ученика у средњу школу

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања у ОШ''Вук Караџић'' Бор


Извештај са резултатима завршног испита на крају основног образовања у школској 2020/21.години - можете погледати ОВДЕ
Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања у школској 2019/20.год - можете погледати овде

Тестови и решења са Пробног завршног и Завршног испита

Тестове са Пробног завршног испита и Завршног испита из претходних година можете погледати ОВДЕ

Powered by WebExpress
yeztonskZ_JclRs9vbbLcP9082KqMPUkvbsNjJsMOp8